Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Was er klaar mee, ze maken een soort clown van je’

Tom Beugelsdijk staat bekend om zijn harde spel. Inmiddels in de mandekker al een geruime tijd clubloos en lonkt het einde van zijn loopbaan nadrukkelijk. Hij baalt ervan dat het vaker over zijn grapjes en uitspraken gaat, in plaats van over zijn voetbalkwaliteiten.

“Ik vind het in principe leuk als mensen mij naar andere dingen vragen dan voetbal”, opent presentator en Sparta-verdediger Bart Vriends de discussie. “Maar bij jou (Tom Beugelsdijk, red.) ging het op een gegeven moment alleen nog maar om dolletjes en geintjes en nooit meer over je kwaliteiten.”

“Wat je zegt is helemaal waar”, reageert de Hagenees. “En op een bepaald moment was ik daar ook wel een beetje klaar mee. In het begin is alles leuk, maar uiteindelijk maken de media een soort clown van je. En van dat stempel kom ik nooit meer af.”

Zo wordt Beugelsdijk nog regelmatig herinnert aan zijn ene bekende uitspraak. In gesprek met Omroep West sprak hij het woord ‘rustig’ op z’n Haags uit. “Op een gegeven moment liep ik in de MediaMarkt en kwam er een vrouw van boven de vijftig jaar oud op mij af. Zij zei tegen mij: ‘Hey Tom, wil jij voor mijn man met de telefoon in je hand even ‘rustig’ zeggen?’ Ik antwoordde toen dat ik geen attractie ben.”

“Dan vergeten de mensen dat je de voetballer Tom bent”, vervolgt de verdediger. “Ze denken dat je clown Tom bent. Of ik het gedaan heb? Nee joh, ik dacht: ‘even serieus, dan spoor je toch niet als je boven de vijftig bent’. Maar goed, ze denken allemaal dat ik gek ben. Ik denk toch dat dat anders ligt”, aldus Beugelsdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *