Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij was een storende factor binnen de technische staf’

Analist Johan Derksen vindt dat Ajax geen poging moet ondernemen om Dennis Bergkamp terug te halen naar de club. Afgelopen week verschenen er verschillende interviews over hem in De Telegraaf. ‘De Snor’ verdenkt het medium ervan vooral zélf graag te willen dat Bergkamp terugkeert bij Ajax.

“Bij De Telegraaf denken ze dat ze headhunters zijn, hè”, begint Derksen bij Vandaag Inside. “Die hebben drie dagen achter elkaar twee volledige pagina’s aan Dennis Bergkamp gewijd, want die moet weer een functie bij Ajax hebben. Maar ze zijn vergeten dat Bergkamp eruit gewipt is. Peter Bosz en Wim Jonk wilden niet meer met hem samenwerken. Hij was een storende factor binnen de technische staf. En nu wil Bergkamp weer terug (in de voetballerij, red.). Hij weet niet hoe, maar hij wil weer wat.”

Derksen vindt zijn komst ook overbodig. “De technische staf heeft alles wat het nodig heeft”, vervolgt de analist. “En daar wandelt hij doorheen, want de grote ster Bergkamp wil ook geen hiërarchie. Niemand kan tegen hem zeggen wat hij moet doen, dat vult hij zelf in. Zo zit de wereld niet in elkaar. Dan kan hij beter in dat landhuis blijven zitten, Hollywoodje spelen”, besluit hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *