Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Utrecht-verdediger: ‘Ben gewoon klaar met die club’

Ryan Flamingo hoopt na dit seizoen definitief afscheid te kunnen nemen van Sassuolo. De verdediger die momenteel op huurbasis speelt voor FC Utrecht merkte al snel dat hij daar niet op zijn plek was.

Hij maakte in 2021 de overstap van Almere City naar Sassuolo. “In het begin was het wel lastig, want niemand spreekt daar ook Engels”, blikt hij terug bij het Ziggo-programma Kick ’t Met. “Ze schreeuwen ook echt tegen je, met temperament. Hij (de trainer, red.) werd dan boos en dan dacht ik: wat zeg je nou? Ik heb echt gekke trainers meegemaakt daar.”

Ook sportief gezien voelde Flamingo zich er niet thuis. “Ik presteerde dus echt goed. Ik was de beste speler van het jeugdteam geworden. We hadden toen een spits, hij had twaalf goals gemaakt, en hij mocht wel debuteren, maar hij was een Italiaan, terwijl ik nog niet eens op de bank zat. Toen dacht ik: ik heb hier eigenlijk niks te zoeken”, vervolgt de jeugdinternational, die vorig seizoen door Sassuolo verhuurd werd aan Vitesse. “Gewoon het gevoel dat je in het eerste team zit, dat had ik nodig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *