Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘ADO Den Haag zet in op komst van Bredase Bomber’

ADO Den Haag probeert Alex Schalk terug te halen op de Nederlandse velden. Hij speelt momenteel in Japan voor Urawa Red Diamonds. Met deze club behaalde Schalk (31) de overwinning in de Aziatische Champions League.

Voor zijn avontuur in Japan speelde Schalk voor het Schotse Ross County en het Zwitserse Servette FC. Met Ross County won hij een bekertoernooi, waarbij hij zelfs de beslissende goal maakte in de finale op Hampden Park. Bij Servette promoveerde hij als kampioen naar het hoogste niveau.

Een van de hoogtepunten van Schalk in het buitenland vond misschien wel afgelopen maand plaats. Op het WK voor clubs, waar Urawa als vertegenwoordiger van Azië deelnam, scoorde de spits het winnende doelpunt in de kwartfinale tegen Club Léon. In de halve finale bleek Manchester City uiteindelijk te sterk.

Hoewel de deur voor een terugkeer naar Breda meerdere keren leek open te staan, liet jeugdliefde NAC sinds het begin van de afgelopen zomer niets meer van zich horen. ADO daarentegen toonde wel interesse, meldt Voetbal International. De club heeft grote ambities en wil de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft aanzienlijk verhogen. Naar verluidt heeft ADO met de komst van Schalk de concurrentie van Eredivisieclubs zoals Almere City en Vitesse overtroffen. De spits moet de aanvalslinie direct versterken in de strijd om directe promotie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *