Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mislintat heeft spijt van keuze voor Maurice Steijn’

In een gesprek met ‘Sky Deutschland’ heeft Sven Mislintat zich uitgelaten over zijn turbulente periode bij Ajax. Zo heeft hij spijt van het aanstellen van Maurice Steijn als hoofdtrainer.

Toen de voormalig directeur voetbalzaken in het voorjaar van 2023 bij Ajax begon, had de club net afscheid genomen van Alfred Schreuder en stond John Heitinga de rest van het seizoen aan het roer. De oefenmeester deed het redelijk, maar slaagde er niet in om een prijs te pakken en de tweede plek in de Eredivisie veilig te stellen.

Mislintat besloot daarom afscheid te nemen van Heitinga en ging op zoek naar een vervanger. Naar verluidt wilde hij graag een buitenlandse trainer aanstellen, maar zag Ajax dat niet zitten. Aangezien Pascal Jansen nog werkzaam was voor AZ, schakelde de Duitse technische man door en stelde hij verrassend genoeg Steijn aan.

De oefenmeester had uitsluitend ervaring bij kleinere clubs, maar genoot de steun van Mislintat. De samenwerking ging echter flink mis. Na een aantal maanden was duidelijk dat de selectie ondermaats was. Ajax had zelfs voor even laatste gestaan in de Nederlandse competitie. De Amsterdamse club besloot dan ook afscheid te nemen van zowel Mislintat als Steijn.

“Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer. Die schuld neem ik op me”, zo geeft Mislintat eerlijk toe. “Ik heb daar lering uit getrokken. Dat is ook belangrijk met het oog op een toekomstige job. Ajax is voor mij nu verleden tijd, al blijft het een rare gewaarwording om na vier, vijf maanden alweer te moeten vertrekken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *