Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax noteert eerste uitgaande miljoenenklapper’

Francisco Conceição zal niet meer terugkeren van zijn uitleenbeurt aan FC Porto. De Portugezen hebben namelijk de koopoptie op hem gelicht. Ze maken een transfersom van tien miljoen euro over aan de Amsterdammers.

In 2022 nam Ajax hem nog voor vijf miljoen euro over van de Portugese topclub. Ondanks het aardige bedrag dat Ajax voor hem betaalde, kon de Portugees niet voldoen aan de verwachtingen in Amsterdam, met slechts één doelpunt en drie assists in 28 wedstrijden. Conceição keerde afgelopen zomer op huurbasis terug naar FC Porto, waar zijn papa Sérgio Conceição de trainer is. Dit seizoen liet hij bij Porto een betere indruk achter met zeven doelpunten en evenveel assists in 38 wedstrijden.

Bij FC Porto heeft Conceição een contract getekend dat loopt tot 2029. De club staat momenteel derde in de competitie en maakt geen kans meer op het kampioenschap, gezien de achttien punten achterstand op koploper Sporting met nog vier wedstrijden te gaan. Volgend jaar kan Francisco met Porto een nieuwe poging wagen voor de titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *