Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord haalt met hem een type ‘Kuyt’ binnen’

Julián Carranza moet deze zomer de nieuwe spits worden van Feyenoord. In de ogen van Kelvin Leerdam zou dit een verstandige keuze zijn van de Rotterdammers. Dit heeft hij laten weten tegenover ESPN.

Het vertrek van Giménez hangt in de lucht. De Mexicaanse centrumspits maakte dit voetbaljaar 23 doelpunten in de Nederlandse competitie en was vooral in de eerste seizoenshelft niet te stoppen. Het heeft de interesse gewekt van diverse buitenlandse topclubs, die naar verluidt concreet zijn.

Carranza moet zijn vervanger worden. Leerdam speelde in het verleden met hem samen bij Inter Miami. “Een hele rustige, aardige jongen”, omschrijft Leerdam hem. “Maar zodra hij op het veld staat, verandert hij in een beest. Hij sleurt, werkt hard en heeft een neusje voor de goal. Een beetje Dirk Kuijt-achtig.”

Inmiddels staat de spits onder contract bij Philadelphia Union en doet hij het daar ook goed. “Als je kijkt naar hoe Feyenoord de afgelopen jaren heeft gespeeld, dan past hij daar perfect. Hoog druk zetten, de bal veroveren vlak bij het doel van de tegenstander. Hij is echt een moderne spits, die heel veel arbeid levert.”

Leerdam, die tussen 2008 en 2013 jarenlang bij Feyenoord onder contract stond, hoopt dat Carranza van de Rotterdamse supporters de tijd krijgt. “Als hij de tijd krijgt om zich aan te passen, dan heb ik er absoluut vertrouwen in. Feyenoord en Carranza, dat kan wel eens een succesvolle match worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *