Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax slaat keiharde slag met Wout Weghorst’

Mocht het Ajax lukken om Wout Weghorst deze zomer binnen te halen dan slaan de Amsterdammers volgens Erik ten Hag een uitstekende slag. Afgelopen zondag maakte hij als pinchitter nog de winnende treffer voor Oranje tegen Polen.

Bij de NOS oordeelt Ten Hag: “Hij heeft een karakter dat je niet veel ziet in Nederland: hongerig. Hij is zo gedreven en dat zie ik heel zelden bij een Nederlandse voetballer.” De Tukker is goed bekend met de kwaliteiten van Weghorst: “Ik heb hem zien spelen toen hij bij NEO (amateurclub in Borne, red.) in de B1 speelde. Zijn vader vroeg toen al: waarom zit hij niet bij FC Twente en hoe kijk jij daarnaar? Hij was echt zo’n laatbloeier en kwam laat in de groei. Hij bewoog op dat moment moeilijk.”

De twee werkten ook een half jaartje samen bij Manchester United: “Zijn gedrevenheid heeft hem gebracht waar hij nu is. Ik vind het geweldig en ik denk dat hij ontzettend waardevol is voor zijn ploeg.”

Voetbal International gaf onlangs een update over ‘Weghorst en Ajax’: “Weghorst hoeft misschien niet vreselijk duur te zijn, dat speelt een grote rol bij Ajax deze zomer. Ze vinden hem erg interessant, het speelt ook langer. Er is namelijk al eerder over en weer gepraat. Weghorst heeft er zelf ook wel oren naar. Het is zeker wel iets om in de gaten te houden, de komende weken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *