Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax geeft grootverdiener toestemming

Geronimo Rulli zal met de Argentijnse ploeg van o23 gaan deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Hier maakt het medium Diario Uno melding van. Het evenement vindt plaats van 26 juli tot 11 augustus, en de ervaren Ajax-doelman vervangt Emiliano Martinez.

Oorspronkelijk was Martinez de beoogde doelman, maar Aston Villa wil hem thuis houden voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hierdoor krijgt Rulli de kans om zijn land te vertegenwoordigen. Bij Ajax begon Rulli als eerste keeper, maar door een schouderblessure verloor hij zijn plek. Jay Gorter en later Diant Ramaj vervingen hem, totdat ook Ramaj geblesseerd raakte. Hierdoor stond Rulli de laatste zes competitiewedstrijden weer onder de lat en kreeg hij twaalf doelpunten tegen.

Ajax heeft de 32-jarige Rulli wel toestemming gegeven om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Hierdoor kan Javier Mascherano, de trainer van Argentinië O23, rekenen op zijn ervaring. Naast Rulli reizen ook Julián Álvarez en Nicolás Otamendi mee als dispensatiespelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *