Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hij zou een geweldige aanwinst zijn voor Ajax’

Ryan Babel heeft Ajax getipt voor een nieuwe versterking. In zijn ogen zouden de Amsterdammers er goed aan doen om een poging te wagen voor Baris Yilmaz.

In gesprek met Ajax Showtime wordt de oud-aanvaller gevraagd naar Baris: “Toen ik met hem speelde, speelde hij een beetje als een kip zonder kop. Hij is heel sterk en snel, kan hard schieten, maar had niet direct het gogme. Hoe hij zich heeft ontwikkeld, is hij een veel betere speler.”

Babel denkt dat een transfer naar de Johan Cruijff ArenA zijn voormalige teamgenoot goed zou doen: “Ik denk dat er nog dertig procent rek in zit met de begeleiding bij Ajax. Het is een goede voetballer, kan de bal vasthouden, heeft veel energie en dendert op en neer.”

Baris is een ander type dan Ajax momenteel heeft: “Hij is best wel een klassieke rechtsbuiten. Hij houdt ervan om buitenom te gaan en de bal voor te trekken. Hij werkt hard en zou voor Ajax een hele goede speler zijn.”

Overigens is een daadwerkelijke transfer van Baris Yilmaz naar Amsterdam bijzonder onwaarschijnlijk, want de marktwaarde van de Turk wordt geschat op liefst zeventien miljoen euro. En in de Johan Cruijff ArenA moet men vooral besparen, besparen en nog eens besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *