Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Feyenoord bezig met Portugees João Carlos Teixeira (27)’

Feyenoord is bezig met het aantrekken van een middenvelder. Het gaat om de 27-jarige João Carlos Teixeira die in eigen land speelt voor Vitoria Guimaraes.Volgens het medium Record zouden de onderhandelingen al in volle gang zijn.

In Portugal wordt gemeld dat de transfer zo goed als rond is. Teixeira hoefde niet weg van Vitoria Guimarães, maar loopt volgend jaar uit zijn contract en drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van de noodlijdende club. Feyenoord lijkt daarvan te profiteren.

Teixeira is een 27-jarige middenvelder uit Braga, die op jonge leeftijd de overstap maakte van Sporting Portugal naar Liverpool. In Engeland brak hij niet door. Ook huurperiode bij Brentford FC en Brighton & Hove Albion boden geen uitkomst.

Na een periode bij FC Porto en Sporting Braga groeide Teixeira de laatste twee seizoenen in dienst van Vitoria Guimarães uit tot een belangrijke speler. In 53 wedstrijden was de clubtopscorer van afgelopen jaar goed voor tien goals. Het is niet bekend hoeveel Feyenoord wil betalen voor Teixeira.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *