Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Arne Slot is waarschijnlijk mijn beste aankoop’

Frank Arnesen de technisch directeur van Feyenoord is in Rotterdam in zijn nopjes. De resultaten van de Rotterdammers zijn boven verwachting en dat doet hem deugd. Zijn belangrijkste aankoop noemt hij de trainer Arne Slot.

Slot wees begin vorig seizoen een aanbieding van de Alkmaarders af, waarna Arnesen zijn kans schoon zag. De twee spraken in het geheim, maar toen dit uitlekte werd Slot op straat gezet door AZ. Een half jaar later volgde de 43-jarige coach Dick Advocaat op in De Kuip.

“Toen ik ook maar een beetje het gevoel kreeg dat hij niet bij wilde tekenen, sprong ik gelijk erop”, vertelt Arnesen zondag bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Hoe ik die signalen kreeg? Dat is natuurlijk een beetje mijn vak…”

De TD van Feyenoord was al jaren een bewonderaar van Slot. “Ik heb hem gevolgd – wie niet?, zou ik zeggen. Van Cambuur naar AZ. En ik heb veel gelezen en gekeken naar zijn interviews. Daar komen altijd zinnige woorden uit. Zijn manier van voetballen sprak mij ook gelijk aan. En toen ben ik gewoon gaan vragen: zullen we gaan zitten? Toen hebben we de eerste keer een uur of drie gezeten en inhoudelijk over voetbal gesproken. Ik voelde dat hij getriggerd was.”

Arnese ziet dat de komst van Slot een schot in de roos is. “Er zijn goede aankopen gekomen, maar hij is waarschijnlijk de beste.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *