Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie wordt gezien als de meest essentiële schakel binnen de Nederlandse voetbalpiramide. Het draait hierbij allemaal om ontwikkeling, het gaat dan over de club, maar de ontwikkeling als persoon en als professional. Fans, bestuurders, coaches en spelers staan er centraal. Talent krijgt binnen de Keuken Kampioen Divisie de ruimte om te kunnen en mogen groeien.

Kernwaarden Keuken Kampioen Divisie

Er horen drie kernwaarden bij Keuken Kampioen Divisie:
– Toegankelijkheid. De spelers moeten benaderbaar zijn. De sponsoren krijgen een podium en iedereen is er welkom, het moet gezellig zijn en open.
– Het is regionaal georiënteerd. De clubs maken regionaal het verschil. Dit doen ze voor de middenstand, maar ook voor de jonge talenten en voor ambitieuze coaches die vaak moeten pokeren om de juiste mensen te krijgen.
– Ontwikkeling staat centraal. Binnen de Keuken Kampioen Divisie moet er gezorgd worden voor ontwikkeling op ieder draagvlak. Dit geldt dus binnen en buiten het veld en iedereen verdient daar dan dus ook de kans om zich te ontwikkelen.

Sportcompetitie van Nederland

Er zijn twintig clubs actief binnen de Keuken Kampioen Divisie en daarmee trekken ze ieder jaar 1,3 miljoen mensen naar de stadions. Hierdoor kan er gezegd worden dat het de 2e grootste sportcompetitie is van Nederland. Er is nog groeipotentie in de bezettingsgraad. De Keuken Kampioen Divisie scoort ook goed op het gebied van attractiviteit.

Als je een echte voetballiefhebber bent, kan het zijn dat je graag nog meer spanning wilt door af en toe een weddenschap af te sluiten. Kennis over voetbal kan zo gebruikt worden en wie weet kan dat nog een leuk bedrag opleveren. Supporters van Keuken Kampioen Divisie ploegen zijn ook liefhebber van spellen op goksites, ze hopen dat ze wat winnen.

Sterk collectief vormen

Binnen de Keuken Kampioen Divisie geldt een sterke kracht met de focus op de clubs dat zij samen een sterk collectief vormen. Dit is verenigd in de Coöperatie Eerste Divisie, ook wel CED genoemd. Ze behartigen belangen van de clubs die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie en de gemeenschappelijke belangen in het bijzonder.

Nog meer over de Keuken Kampioen Divisie

Er kan gezegd worden dat de Keuken Kampioen Divisie toch wel erg uniek is als het gaat over betaald voetbal. Dit heeft te maken met de periodekampioenschappen. Er wordt in 1972 een nacompetitie geïntroduceerd door FC Wageningen (AB Wit), dit wordt gedaan in de Eerste Divisie. Er kwam zo meer spanning binnen de competitie.

– De Eerste Divisie heette tussen 2006 en 1018 de Jupiler League. Hiervoor waren het de Toto Divisie (1990-2001) en Gouden Gids Divisie (2001-2006).

– Sinds 2018 is de Eerste Divisie verder gegaan onder de naam Keuken Kampioen Divisie.

– Momenteel is het huidige seizoen de 66ste jaargang van de competitie (2021-2022). In totaal speelden 14 ploegen in meer dan de helft van de seizoenen in de eredivisie.

– FC Eindhoven is bezig met haar 61ste seizoen.
– FC Volendam heeft zes titels en wordt al snel opgevolgd door FC Den Bosch met vier kampioenschappen en door SC Cambuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *