Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax ziet transferwaarde van veel spelers flink dalen’

De transferwaarde van heel wat Ajax-speler is dalende. Hier maakt de website Transfermarkt.nl melding van. Het medium noemt de afwaardering van Onana ‘het meest opvallende’.

“De doelman van Ajax gold jarenlang als een van de meest waardevolle spelers in de competitie, maar keldert deze updateronde met maar liefst 13 miljoen euro, ruim een derde van zijn waarde. Dat is de grootste marktwaardedaling ooit in de Nederlandse competitie. De Kameroense international wordt daardoor nu nog maar op 17 miljoen euro geschat”, zo luidt de conclusie.

Jurriën Timber zag zijn transferwaarde stijgen, maar Dusan Tadic (16 miljoen) en Daley Blind (13,5 miljoen) leverden omwille van hun leeftijd enkele miljoenen in. “Ook Nicolas Tagliafico en David Neres kregen marktwaarden-technisch klappen te verwerken deze update. De Argentijn en Braziliaan zijn geen vaste basisspelers meer en worden daardoor naar beneden bijgesteld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *