Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Erik ten Hag: ‘In de zestien is Danilo onze beste afmaker’

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Danilo in de tweede seizoenshelft belangrijk zal zijn voor de Amsterdammers. Hij lijkt derde spits te zijn achter Sebastien Haller en Brian Brobbey. Hij leek in januari op weg naar de uitgang, maar blijft minimaal tot het einde van dit seizoen bij Ajax.

“De laatste dagen is het geen kwestie meer geweest”, doelt Ten Hag op het persmoment van vrijdagmiddag op een eventueel vertrek. “Zoals ik het heb begrepen, is het ook nooit heel concreet geweest. Hij behoort tot de selectie en hij is een waardevolle speler.”

De Ajax-trainer vindt dat Danilo zijn invalbeurten goed invult en de kansen die hij krijgt met beide handen aangrijpt. “In de zestien is hij de beste afmaker die wij hebben”, aldus Ten Hag. “Daarnaast is hij op meerdere plaatsen inzetbaar in de voorhoede, ook als 9,5, achter de spits.”

Het contract van Danilo loopt in juni dit jaar af. Een vernieuwde verbintenis is op dit moment niet aan de orde, stelt Ten Hag. “Op dit moment speelt dat niet. Laat ik het daarbij houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *