Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Roger Schmidt de meest onbegrepen trainer van allemaal’

Roger Schmidt werd met veel bombarie in 2020 aangesteld door PSV maar deze zomer lijkt hij zonder applaus weer te vertrekken uit Eindhoven. Paul Onkenhout zag een duidelijke kanteling.

Namens de Volkskrant schrijft Onkenhout: “Opvallend genoeg slaagde hij er niet in om uit te leggen waarom hij het na twee seizoenen in Eindhoven welletjes vindt. Het ging om zijn gevoel, zei hij, iets waar je alle kanten mee op kan. Als trainer had hij geen onvervulde wensen. PSV is een prima club en hij heeft met iedereen een goede verstandhouding en hij heeft het er reuze naar zijn zin, maar ja, zijn gevoel. Het was een persoonlijke beslissing, zei hij. Ja, nogal wiedes.”

Onkenhout noemt Schmidt ‘de meest onbegrepen trainer van allemaal’. “Hij is moeilijk te volgen, voor buitenstaanders, en afstandelijk. Interviews met hem schuren. Omdat hij blijft vasthouden aan zijn eigen visie, ook als alles misgaat, wordt hij bij PSV wel eens vergeleken met Louis van Gaal, schreef Elfrink vorig jaar in het Eindhovens Dagblad. Ik sluit niet uit dat in de waardering ook iets anders meespeelt. Schmidt is een Duitser, zijn land is ons land niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *