Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Geirriteerde Gravenberch stevent af op ramkoers met Ajax’

Het zag er een hele tijd naar uit dat Ryan Gravenberch deze zomer naar Bayern Munchen zou verkassen maar de transfer is nog allerminst rond. Er zit weinig schot in de zaak en dat irriteert de middenvelder van Ajax. Dit weet het medium BILD te melden.

Vooral de houding van Ajax in de onderhandelingen met Bayern zou de middenvelder dwars zitten. De Duitse grootmacht zou maximaal 23 miljoen euro willen neertellen om het eenjarige contract van Gravenberch af te kopen. Ajax houdt echter vast aan een vraagprijs van dertig miljoen euro, waardoor de onderhandelingen in een impasse zouden zitten.

Gravenberch zou echter al dicht bij een persoonlijk akkoord zijn met de Duitse recordkampioen, iets wat de wens om naar Beieren te verhuizen nog maar eens onderstreept. De houding van Ajax zou irritatie oproepen bij de middenvelder, die zijn droomtransfer graag wil afronden.

Er komt echter nog één belangrijk aspect bij kijken. Gravenberch wil Ajax het liefste niet transfervrij verlaten. De negentienjarige Oranje-international speelt praktisch heel zijn voetballeven in het rood-wit en hij wil graag dat Ajax een mooi bedrag overhoudt aan de investering in zijn ontwikkeling.

De Amsterdammers lijken het zichzelf vooral moeilijk te maken om die wens in vervulling te laten gaan. Gravenberch heeft op dit moment een geschatte marktwaarde van 35 miljoen euro. Met een eenjarige verbintenis bij Ajax is hij sowieso een koopje voor een Europese topclub, maar Ajax wil zijn toptalent dus zo duur mogelijk verkopen.

Dat lijkt dus tegen het zere been van de hoofdrolspeler zelf, die zich op dit moment eerder lijdend voorwerp kan noemen. Reden voor grote paniek is er nog niet, maar op het moment dat Ajax Gravenberch zijn droomtransfer door de neus boort, kan dat nog wel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *