Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wat zijn de voordelen van proteine shakes?

Wanneer je een fanatiek voetballer bent heb je vast al eens gehoord van eiwitshakes die helpen om je eiwitinname te vergroten. Maar ook als amateurvoetballer zijn er eiwitshakes of proteine shakes belangrijk om in te nemen. De shakes helpen je namelijk met een snel herstel, zorgen voor een groei in spiermassa en zorgen ervoor dat je snel weer klaar bent voor de volgende training of wedstrijd. Naast een snel herstel van je spieren zorgt proteine ook voor een verhoogd immuunsysteem, wat goed is voor je algehele gezondheid. Of je nu dus een topvoetballer bent of alleen op zondag een partijtje speelt; proteine shakes hebben tal van voordelen die voor jou als speler belangrijk zijn.

Wat zijn proteine shakes?

Proteine shakes zijn doorgaans proteine poeders die worden gemengd met melk of water. Hierdoor ontstaat een wat dikkere shake die boordevol eiwitten zijn. De eiwitten worden niet altijd door voeding opgenomen, waardoor het belangrijk is om extra eiwitten in te nemen. De eiwitshakes zorgen voor deze snelle inname van eiwitten, zonder dat je daarvoor extra voeding hoeft in te nemen. Hierdoor zijn de proteine shakes ook ideaal wanneer je wilt afvallen maar geen spiermassa wilt verliezen. De shakes zjin verkrijgbaar in veel verschillende smaken, waardoor het eenvoudig in te passen is binnen je huidige voedingsschema.

De verschillende voordelen van proteine shakes

Ondanks dat de proteine shakes vooral bekend staan om de bijdrage aan de groei van spiermassa, hebben proteine shakes nog veel meer voordelen. Zo bevorderen ze een snel spierherstel waardoor je als sporter sneller klaar bent voor de volgende training of wedstrijd. De eiwitten zijn namelijk een belangrijke brandstof voor je spieren. Een ander voordeel is dat de eiwitten het spijsverteringsproces vertragen. Hierdoor voel je je langer verzadigd waardoor je minder hoeft te eten. Proteine shakes helpen door dit proces dus ook bij het afvallen en beperken de inname van calorieën. Wanneer je wilt afvallen kan dit dus een handig hulpmiddel zijn. Zeker omdat de eiwitshakes ook helpen bij het behouden van de spiermassa. Dit geldt wanneer je op dieet bent, maar ook wanneer je ouder wordt en je van nature spiermassa gaat verliezen. Bovendien zijn eiwitshakes eenvoudig te maken door poeder met melk of water te mengen, wat ervoor zorgt dat de proteine shakes een ideale snack zijn voor in de avond of na een workout.

Ben je dus een fanatiek of minder fanatiek voetballer en wil je graag je eiwitinname verhogen? Denk dan zeker eens aan het gebruik van eiwitshakes. Deze shakes zijn eenvoudig te maken door poeder te mengen met water of melk en ze zijn in vrijwel alle smaken verkrijgbaar. Hierdoor past een shake simpel binnen je huidige voedingspatroon en zorg je voor een gezond immuunsysteem. Een proteine shakes zorgt voor een snel herstel van je spieren en voorkomt de afbraak van spiermassa. Dus ongeacht of je een dagelijks in de sportschool te vinden bent of één keer per week; een proteine shake heeft altijd vele voordelen. Het is simpel, doeltreffend en ook nog eens heel erg lekker waardoor het eenvoudig is om met shakes je eiwitinname te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *