Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord krijgt tiende boete van het seizoen gepresenteerd

Feyenoord heeft weer een boete gekregen van de UEFA vanwege misdragingen van de eigen supporters. Nu gaat het om een bedrag van 70.125 euro naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen SLavia Praag in de Conference League.

‘De Europese voetbalbond heeft Feyenoord laten weten dat de boete het gevolg is van het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van trappen en het gooien van voorwerpen door supporters. Ook was er een geldstraf vanwege misdragingen van het team’, valt te lezen op de website. De misdragingen van het team waren in de rust, toen Marino Pusic een rode kaart kreeg, waarvoor hij een wedstrijd moest toekijken.

De boete is een mijlpaal waar Feyenoord niet trots op zal zijn. Het is namelijk de tiende geldstraf in dit Europese seizoen, waarbij de teller in totaal al bijna op een half miljoen euro staat. ‘In de aanloop naar het tweeluik tegen Olympique de Marseille van 28 april en 5 mei aanstaande doet de club daarom het dringende verzoek aan haar supporters om te voorkomen dat Feyenoord nog meer boetes ontvangt.’

De geldstraf is vervelend, maar het had nog veel erger gekund. Binnen de Kuip was serieuze vrees voor een halve finale zonder supporters. Feyenoord heeft nog altijd een voorwaardelijke straf boven het hoofd hangen voor een Europees duel. Nog meer wangedrag kan ervoor zorgen dat het stadion een keer leeg moet blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *