Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax gaat vol voor Owen Wijndal en Steven Bergwijn’

Ajax wil deze zomer doorpakken voor zowel Owen Wijndal als Steven Bergwijn. Bergwijn was de afgelopen transferperiode ook al in beeld bij de Amsterdammers alleen ketste een transfer toen af. David Neres vertrok wel waardoor de club in een gevaarlijke situatie kwamen te zitten.

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International zegt aan tafel bij Studio Voetbal dat er flink wat wijzigingen op komst zijn bij Ajax. “Ik denk dat er toch wel vijf basisspelers ververst gaan worden komende zomer. Op keepersvlak willen ze het nu echt goed gaan oplossen. Onana gaat natuurlijk weg en met Stekelenburg gaan ze in deze weken kijken of er nog een jaar aan vast komt of niet. Achterin gaat Mazraoui weg, waarschijnlijk naar Bayern München. Gravenberch hoopt voor een mooi bedrag richting Bayern München te gaan”

Ook Nicolás Tagliafico mag komende zomer uitkijken naar een nieuwe club, terwijl Ajax nog op zoek is naar een nieuwe rechtsbuiten. “In de evaluatie hoor je nu ook terug dat Ten Hag echt baalt dat ze Neres hebben laten gaan in de veronderstelling dat Bergwijn kwam.” Komende zomer wil Ajax opnieuw een poging halen om de vleugelspeler te halen. Voor de linksbackpositie wordt gekeken in Alkmaar. “Net als dat Wijndal op linksback nog steeds een belangrijke optie is. In de spits gaat Danilo transfervrij weg, Brobbey gaat in principe terug, dus ook daar moeten ze wat hebben.” Met Mohamed Daramy heeft Ajax nog een vleugelspeler in huis, maar Jansen is van mening dat de jongeling het niveau nog niet aan kan. “Hij speelt eigenlijk alleen vanaf links, dus dat is ook een beetje zijn probleem. Hij is gewoon nog niet goed genoeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *