Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Derde club mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong’

In navolging van Bayern Munchen en Mancheester United heeft een derde club zich in de strijd gemengd om Frenkie de Jong. Het gaat om de Franse grootmacht Paris Saint-Germain.

De toekomst van De Jong houdt de gemoederen al enige tijd bezig. De oud-Ajacied en trainer Xavi Hernández lijken aan te sturen op een langer verblijf, maar de clubleiding zou een transfer niet uitsluiten. Zondagavond ontstond er zelfs ophef toen de Oranje-international na zijn wissel tegen Rayo Vallecano (0-1) ongewoon geïrriteerd reageerde.

Sinds zijn emotionele uitbarsting groeit de berichtgeving omtrent De Jong. Manchester United werd dankzij Ten Hag al genoemd als serieuze optie, maar Mundo Deportivo linkt nu ook Bayern en PSG aan de Nederlander. De Duitse topclub werd door SPORT eerder op de dag al genoemd als optie.

Barcelona staat voor een dilemma. De Jong wil blijven en Xavi wil hem behouden, maar gezien de nog altijd zorgelijke financiële positie van de club kan de leiding niet zomaar ‘nee’ zeggen tegen een grote aanbieding. Zijn verbintenis loopt medio 2026 af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *