Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Na Bayern nu ook Manchester United in de race om Haller’

Sebastien Haller lijkt zich te mogen opmaken voor een toptransfer. Nadat eerder bekend was geworden dat Bayern Munchen hem in het vizier heeft is ook Manchester United in hem geinteresseerd. Ze zouden in de Ajax-spits een goed alternatief zien voor de peperdure Harry Kane en Declan Rice.

Met dat nieuws komt boulevardkrant The Sun naar buiten. Het Britse medium meldt dat Haller voor een betaalbare prijs is op te halen in Amsterdam. De 27-jarige spits zou een slordige veertig miljoen euro moeten kosten, terwijl voor Kane en Rice bedragen rond de honderd miljoen euro worden verwacht.

De krant meldt dat huidige Premier League-sterspelers Mohamed Salah en Kevin De Bruyne ook eerst een aanlooptijd nodig hadden om succesvol te worden in Engeland en dat dit ook met Haller kan gebeuren. De Ivoriaans international flopte bij West Ham United, dat de aanvaller voor een clubrecord van vijftig miljoen euro overnam van Eintracht Frankfurt. The Sun schrijft het dan ook vreemd te vinden dat The Hammers niet eerst voor een uitleenperiode kozen in plaats van Haller direct te verkopen aan Ajax.

Haller kent een goed seizoen bij Ajax, waarin de spits zich tot topscorer kroonde in de Champions League-groepsfase. Ook vond de aanvaller al twintig keer het doel in de Eredivisie. De boulevardkrant acht de kans aanwezig dat Haller met Erik ten Hag meekomt naar Old Trafford, gezien de aanvaller voor United goed te betalen is met een prijskaartje van rond de veertig miljoen euro. Ook al omdat Tottenham Hotspur-spits Kane veel te duur blijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *