Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hakim Ziyech moet Antony opvolgen bij Ajax’

Antony staat voor een zomers vertrek bij Ajax en dus zullen de Amsterdammers flink aan de bak moeten om een knappe vervanger voor hem te regelen. Volgens clubwatcher Mike Verweij moeten ze voor een transferstunt gaan door te proberen om Hakim Ziyech terug te halen.

Ziyech, die bij Chelsea geen onbetwiste basisspeler is, wordt door Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf als zeer interessante optie beschouwd. “Stel je voor dat Antony vijftig, zestig of zeventig miljoen euro oplevert. Daar is echt heel veel belangstelling voor.” De clubwatcher stelt dat Ajax misschien voor een dilemma komt te staan. “Ajax wil Antony in principe niet kwijt, omdat ze misschien het dubbele kunnen vragen als hij naar het WK gaat, basisspeler wordt en Brazilië wereldkampioen wordt. Hij is bijna basisspeler en ik denk dat Brazilië een hele goede kans maakt om de wereldkampioen te worden.”

Verweij denkt dat de Amsterdammers een hoog bod op de vleugelspeler haast niet kunnen weigeren. “Het is een dilemma voor de Ajax-leiding. Als er een bod van 65 miljoen komt, dan krijgen er wel wat mensen zweethandjes in Amsterdam. Er was ook ooit een bod van bijna vijftig miljoen op Neres en dat hadden ze misschien toch moeten accepteren.” Verweij vindt dan ook dat Ajax een belletje moet plegen naar Londen bij een vertrek van Antony en ziet daarnaast geen enkel struikelblok. “Ziyech verdiende al vijf miljoen in Amsterdam. Als hij weer wil gaan spelen. Het lijkt me ook een jongen die zich in Nederland thuis voelt. Misschien is het wel een optie. Het is sowieso een poging waard.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *