Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Engelse grootmacht noteert Edson Alvarez op haar shortlist’

Edson Alvarez is in beeld bij Manchester United. Hij moet dienen als back-up indien het niet lukt om Frenkie de Jong over te nemen van FC Barcelona. Hier maakt het medium Fichajes melding van.

In juli 2019 betaalde Ajax ongeveer vijftien miljoen euro voor Álvarez aan Club América en het was aanvankelijk de bedoeling dat hij de opvolger van Matthijs de Ligt zou worden. Al snel bleek de Mexicaanse international echter beter te zijn als middenvelder dan als verdediger, en als nummer zes speelde hij zich in de basis bij de Amsterdammers.

De huidige marktwaarde van Álvarez wordt geschat op twintig miljoen euro, maar Ajax zou een slordige dertig miljoen verlangen voor zijn controleur. Dat moet geen probleem zijn voor United, dat natuurlijk vele malen meer moet betalen voor de hierboven genoemde De Jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *