Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Edgar Davids vervangt Henk Fraser bij Oranje

Bondscoach Louis van Gaal heeft Edgar Davids bij de staf van het Nederlands elftal gehaald. Hij is de vervanger van Henk Fraser die onlangs stopte bij Oranje. Hij zal Van Gaal gaan assisteren bij zijn werkzaamheden.

Op de KNVB legt de bondscoach zijn keuze uit: “Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden.”

“Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien”, aldus Van Gaal.

Davids is zelf zeer content. “Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland.” Zelf deed hij ervaring op als hoofd- of assistent-trainer bij Barnet, Telstar en Olhanense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *