Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax wilde Overmars-vervanger weghalen bij GA Eagles’

Ajax had Alex Kroes in het vizier om de opvolger te worden in de Cruijff ArenA van Marc Overmars. Maar omdat er de nodige verdeeldheid heerste binnen de Amsterdamse club, bedankte hij uiteindelijk zelf voor de eer.

Dat schetst het Algemeen Dagblad donderdagochtend. ‘De eigenaar van Go Ahead Eagles werd benaderd, voerde meerdere gesprekken met de clubleiding en zag een dienstverband bij Ajax aanvankelijk ook best zitten’, schrijft het AD over de potentiële opvolger van Overmars, die eveneens een verleden heeft bij Kowet. Maar omdat binnen Ajax er twijfels waren over Kroes, bedankte hij uiteindelijk zelf.

Dat hij recentelijk zijn aandelenpakket van zestig procent bij Go Ahead Eagles verkocht, heeft niets met alsnog een gang naar Ajax te maken. Kroes is als bestuurder wel actief bij de amateurtak van de Amsterdammers. Toen er door de komst van Kroes een streep ging, werd Klaas-Jan Huntelaar samen met Gerry Hamstra naar voren geschoven. Het duo maakt vooralsnog een goede indruk en lijkt het vertrouwen te krijgen, ziet ook de ochtendkrant.

‘Algemeen directeur Edwin van der Sar hintte vorige week, toen de komst van Kroes al van de baan was, nog op een langer verblijf van het nieuwe technisch duo Hamstra en Huntelaar’, valt er te lezen. De reden dat Kroes in beeld kwam, was zijn succesvolle beleid bij Go Ahead Eagels, waarbij hij heeft aangetoond goed te kunnen onderhandelen en een royaal netwerk te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *