Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Eintracht Frankfurt wint Europa League, PSV baalt flink

Eintracht Frankfurt heeft gisteren de Europa League gewonnen. Na een 1-1 gelijke stand na de verlenging wisten ze de strafschoppen beter te nemen dan het Rangers FC van coach Giovanni van Bronckhorst. Hierdoor treft PSV mogelijk een veel zwaardere tegenstander in de voorronde van de Champions League komend seizoen. Door de zege van Eintracht Frankfurt wacht mogelijk zelfs een clash met scheidend coach Roger Schmidt.

Doordat Rangers niet rechtstreeks de Champions League ingaat met de Europa League-winst op zak, maar slechts de voorronde van het miljardenbal betreedt, krijgt PSV vermoedelijk namelijk een ongeplaatste status. De Schotse grootmacht heeft namelijk een hogere clubcoëfficiënt, waardoor PSV een plekje daalt in de orde en net aan de verkeerde kant van de streep komt.

Alleen als AS Monaco dit weekend de derde plaats bemachtigt in de Ligue 1, dan is PSV alsnog zeker van een plekje bij de geplaatste ploegen. Op dit moment is de formatie van Myron Boadu nog de nummer twee van Frankrijk, met evenveel punten als Olympique Marseille – maar een beter doelsaldo van +4. In de laatste speelronde treft AS Monaco nog RC Lens, terwijl Marseille tegenover RC Strasbourg staat.

Als PSV niet meer als geplaatste ploeg de voorrondes van de Champions League ingaat, wacht een zware tegenstander. Dan treft het bijvoorbeeld Dinamo Kiev, Rangers of Benfica, waar Schmidt de nieuwe coach wordt. In het geval dat PSV alsnog de geplaatste status krijgt, rollen ploegen als Sturm Graz, FC Midjylland of Fenerbahce uit de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *