Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Orkun Kokcu misschien na de zomer nog speler van Feyenoord’

Er is genoeg belangstelling voor Orkun Kokcu maar het zou zomaar kunnen dat hij Feyenoord ook na de zomer trouw blijft. De middenvelder zegt zich in ieder geval volledig op de Conference League-finale te focussen.

“Ik kijk nog niet verder dan de finale, maar áls ik vertrek, dan hopelijk wel met een prijs, dat is wat ik altijd heb gewild”, vertelt hij aan Voetbal International. “Maar er is nog niks. Mijn vader doet mijn zaken en ik heb tegen ‘m gezegd: Doe wat je wil, maar laat mij met rust tot na de finale. Daarna hebben we de hele vakantie de tijd om een beslissing te nemen over mijn toekomst. Los van dat heeft Feyenoord ook wat te zeggen. Ik sta tot 2025 onder contract, heb het naar mijn zin en word nog steeds een betere voetballer hier.”

Bovendien geniet Kökcü met volle teugen van de samenwerking met oefenmeester Arne Slot. Hij legt uit wat de trainer zo speciaal maakt: “Zijn verstand van voetbal. Hij ziet en analyseert alles, en niet alleen onze wedstrijden, en vervolgens is hij in staat dat helder te vertalen naar hoe hij het wil hebben. Als een trainer zijn elftal voorbereidt en vooraf vertelt waar de kansen liggen om te profiteren van de zwakheden van de tegenstander, en het komt nog uit ook, ja, dan ontstaat er iets. Ik hoef het niet te zeggen om te slijmen, want vraag het maar na: wat deze trainer zegt, komt uit.”

De international van Turkije geeft een voorbeeld: “Voor de thuiswedstrijd tegen Marseille deden we tijdens de training een oefening waarbij Fredrik (Aursnes, red.) en ik de bal kregen aangespeeld en ‘m in één beweging over de laatste lijn moesten leggen van de andere partij. Het ging maar door. Weer een bal en weer een bal en nog een bal. We keken elkaar aan: Hoeveel van die ballen moeten we nog schieten? Maar dan de wedstrijd. We deden wat we hadden getraind en Luis Sinisterra en Reiss Nelson werden steeds gevaarlijk met die diepe ballen over de verdediging van Marseille, ze kwamen constant in de een-tegen-een. Laat ik het zo zeggen: Arne Slot heeft altijd een plan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *