Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Noorse interesse voor aanvaller Dylan Vente’

het Noorse Valerenga heeft interesse in spits Dylan Vente. Hij heeft een goed seizoen achter de rug bij Roda JC. Die club heeft Vente de afgelopen periode nauwlettend in de gaten gehouden en wil hem nu ophalen bij Roda. Of er al wordt onderhandeld over de transfersom is niet duidelijk, Roda had begin deze week nog niets van Valerenga vernomen, maar de interesse uit Noorwegen is wel serieus.

De keuze is reuze voor Vente. Hij heeft met 23 doelpunten en zes assists een ijzersterk seizoen bij Roda achter de rug en eindigde op de vierde plaats in het topscorersklassement van de Keuken Kampioen Divisie. Roda huurde Vente vorig jaar al van Feyenoord en hoewel de club hem meteen als een jas zat, was hij nog niet zo bepalend als nu.

Vente had het het afgelopen seizoen op zijn heupen en daardoor veel interesse gewekt. Een Japanse club wilde hem tijdens het seizoen al ophalen, maar daar ging Roda niet mee akkoord. Het deed toen ook nog vol mee om promotie. Vente heeft in Limburg nog een contract tot de zomer van 2024.

Het is niet uit te sluiten dat er meer spelers vertrekken bij Roda. Maandag kondigde Patrick Pflücke zijn vertrek aan, maar daar hield de club al rekening mee gezien zijn transfervrije status en vurige Eredivisie-wens. Sparta is nog altijd een belangrijke gegadigde om hem in te lijven en eerder werd Go Ahead Eagles genoemd, maar ook uit het buitenland is er voor hem veel belangstelling. Pflücke hakt snel de knoop over zijn toekomst door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *