Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax interesse in Teun Koopmeiners is zeer serieus’

De interesse van Ajax in middenvelder Teun Koopmeiners wordt concreter. De Amsterdammers zien in hem de opvolger van de vertrekkende Ryan Gravenberch. Dit weet De Telegraaf te melden. Die staat voor een vertrek naar de Duitse grootmacht Bayern Munchen.

Koopmeiners was al in beeld toen Marc Overmars nog werkzaam was in Amsterdam, maar destijds koos de middenvelder ervoor om AZ te verruilen voor Atalanta. In Bergamo heeft de linkspoot zich razendsnel aangepast. Dit seizoen kwam hij in alle competities liefst 43 keer in actie. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en evenveel assists.

Ajax wil het middenveld van een frisse wind voorzien en overweegt daarom dus een bod uit te brengen op Koopmeiners. Onduidelijk is hoe Atalanta en Koopmeiners zelf daar tegenover staan. De middenvelder verkaste afgelopen zomer voor zo’n vijftien miljoen euro naar de Serie A, waar hij nog een contract heeft dat hem tot de zomer van 2025 bindt aan zijn werkgever.

De vijfvoudig international maakte in zijn laatste seizoen bij AZ veel indruk. De aanvoerder was in de Eredivisie goed voor vijftien treffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *