Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Dries Mertens staat voor transfervrij vertrek bij Napoli’

Het ziet ernaar uit dat Dries Mertens na negen jaar zal gaan vertrekken bij Napoli. De salariseisen van de Belgische aanvaller zouden simpelweg te fors zijn voor de Italiaanse club.

Napoli en voorzitter Aurelio De Laurentiis hebben Mertens een contractvoorstel van zo’n 1,8 miljoen euro per jaar plus bonussen voorgelegd. Volgens Rai wil de 35-jarige aanvaller echter vier miljoen euro netto per seizoen. Het verschil lijkt te groot om te overbruggen, waardoor hij uit zijn contract loopt en een breuk met I Partenopei onafwendbaar is.

Mertens speelde eerder in Nederland voor AGOVV, FC Utrecht en PSV. Hij verliet de Eindhovenaren in 2013 voor Napoli, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling en clubtopscorer aller tijden. De Belg gaat zijn loopbaan dus echter niet beëindigen bij de club. Hoe zijn toekomstplannen eruit zien, is niet duidelijk. Dit seizoen was hij goed voor dertien treffers en twee assists in dertig Serie A-duels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *