Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Aston Villa, Ajax, Fiorentina, Atalanta en Galatasaray willen Luis Suarez’

Ajax zou zich deze zomer graag willen versterken met goaltjesdief Luis Suarez (35) maar heeft hier wel de nodige concurrentie voor. Hij vertrekt transfervrij bij Atletico Madrid en dat maakt hem een zeer aantrekkelijke optie voor clubs.

Waar Suárez tijdens zijn eerste seizoen nog van grote waarde was voor Atlético Madrid, zat hij in het afgelopen seizoen vaker op de bank dan hem lief was. De Uruguayaan kwam niet meer voor in de plannen van Diego Simeone en dat leidde onlangs tot een emotioneel afscheid. Suárez trok transfervrij de deur in Madrid achter zich dicht en is dus gratis op te pikken door andere clubs. De aanvaller maakte nog niet zo lang geleden duidelijk dat hij het liefst in Europa blijft. Niet in de laatste plaats omdat hij met het oog op het WK in Qatar op topniveau wil blijven acteren.

Suárez heeft de clubs in ieder geval voor het uitkiezen. Als we Mundo Deportivo moeten geloven althans. Volgens het Spaanse medium hebben Aston Villa, Ajax, Fiortentina, Atalanta Bergamo, Galatasaray en andere Turkse clubs allemaal interesse in de Uruguayaanse goaltjesdief. Vooral Aston Villa en Ajax zijn natuurlijk interessante opties. Bij Aston Villa staat Steven Gerard voor de groep. Suárez kent de Engelsman nog van hun gezamenlijke periode bij Liverpool. En Ajax is natuurlijk zijn oude werkgever. In 159 wedstrijden was hij 111 keer trefzeker voor de Amsterdamse topclub.

Of Ajax daadwerkelijk geïnteresseerd is in de komst van Suárez, zal moeten blijken. Alfred Schreuder heeft momenteel nog de beschikking over Sébastien Haller, terwijl Ajax dolgraag Brian Brobbey definitief overneemt van RB Leipzig. Is er dan nog wel plek voor Suárez? De vraag stellen is ‘m ook beantwoorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *