Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Leeds United noteert Cody Gakpo op haar verlanglijstje’

Leeds United heeft interesse in PSV-winger Cody Gakpo. Hij moet de opvolger gaan worden van Raphinha waar hard aan wordt getrokken. Dit weet de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano te melden.

De Braziliaanse vleugelaanvaller is een transferdoelwit van onder meer FC Barcelona en Arsenal. The Gunners werden eerder nog genoemd als potentiële bestemming voor Gakpo, maar zouden nu een bod hebben uitgebracht op Raphinha. Leeds houdt serieus rekening met een vertrek van zijn sterspeler, die zo’n zeventig miljoen euro moet opleveren.

De nummer zeventien van het voorbije Premier League-seizoen zet in de zoektocht naar een opvolger hoog in, weet Romano. Club Brugge-ster Charles De Ketelaere en Gakpo staan op het lijstje. Op dit moment is de interesse in de 23-jarige Oranje-international echter nog niet concreet.

Foot Mercato maakte woensdag als eerste melding van de interesse van Leeds in Gakpo en liet een mogelijke transfersom vallen van dertig miljoen euro. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad benadrukt dat de Nederlandse topclub daar geen genoegen mee zal nemen. PSV lijkt zo’n veertig miljoen te willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *