Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Lorenzo Ebecilio duikt op bij FC Emmen

Lorenzo Ebecilio traint momenteel mee met de selectie van FC Emmen en hoopt daar een contract te kunnen afdwingen. Hij zat al geruime tijd zonder club. In het verleden speelde de inmiddels dertigjarige vleugelaanvaller voor o.a Ajax.

Hij nam zelf contact op met Emmen-trainer Dick Lukkien. “Ik heb hem eerst maar eens even gegoogeld toen. Even gekeken waar hij nu echt allemaal gevoetbald heeft”, zegt de oefenmeester na afloop van de oefenwedstrijd tegen DZOH (1-0 winst) tegen het Dagblad van het Noorden.

“Ik was hem een beetje uit het oog verloren toen hij naar Oekraïne (in 2013, red.) ging”, vervolgt Lukkien. “Dertig wedstrijden Champions League, zag ik. Nou, dan kunnen we het altijd proberen. Zo staan we erin. Hij moet nog wat fitter worden, dat is duidelijk, al is hij redelijk fit.”

Na zijn vertrek bij Ajax maakte Ebecilio een wereldreis langs acht verschillende clubs. De wedstrijd tegen de amateurs van DZOH was zijn rentree op de Nederlandse velden. “Ik voelde wel chemie met het team. Ik moet natuurlijk nog wat fitter worden, dat is de eerste prioriteit”, aldus de buitenspeler. “Ik heb nog steeds veel pit in me en denk echt dat ik bij Emmen wel iets kan betekenen. Nee, ik had tien jaar geleden ook niet gedacht hier ooit te zullen spelen. Maar soms lopen zaken zo.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *