Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘PSV wil over Ajax heen denderen’

PSV is deze zomer lekker bezig op de transfermarkt. Zo stunten ze al met de komst van Savinho, Luuk de Jong, Walter Benitez, Xavi Simons, Guus Til en Ki-Jana Hoever. Ze hopen zo aankomend seizoen Ajax van de troon te stoten.

Tijdens de vorige twee seizoenen onder Roger Schmidt kwam PSV nipt tekort, komend seizoen moet het onder Ruud van Nistelrooij alsnog gaan gebeuren. Directeur voetbalzaken John de Jong draait er niet omheen. “We willen het gat met Ajax niet kleiner maken, nee. We willen er overheen”, wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Hoewel PSV dit seizoen zijn spierballen al heeft laten zien op de transfermarkt, is De Jong nog niet klaar. Achterin kwam alleen Hoever de gelederen versterken, terwijl Philipp Max nog een transfer naar Union Berlin zou kunnen maken. We zullen moeten kijken hoe de blessures van André Ramalho en Mauro Júnior zich ontwikkelen. Volgende week verwachten we daar meer over te weten. Ondertussen blijven we ons op de markt begeven en kijken we welke opties er zijn. Op dit moment mag er in ieder geval niemand uit de achterhoede weg.”

Ook steunpilaren als Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo hoopt De Jong binnenboord te houden. “We doen er alles aan om hen langer te behouden. Het scheelt dat ze nu wel weer bij de groep zijn en we dagelijks contact hebben. Ze voelen misschien dat er iets nieuws aan het ontstaan is, met de nieuwe spelers die zich nu bij ons gevoegd hebben.” Al met al is het nog twee maanden lang spitsuur voor de directeur voetbalzaken. “Tevreden kan ik pas zijn als we op 1 september een goed gevoel hebben over onze ploeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *