Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

DONE DEAL: Ajax versterkt zich met Poolse spelmaker

Ajax heeft zich versterkt met de Poolse speler Jan Faberski. De zestienjarige spelmaker heeft een driejarig contract getekend bij de Amsterdammers. Dit hebben ze laten weten via hun digitale kanalen.

Als alle formaliteiten afgerond zijn, komt de Poolse jeugdinternational over van Jagiellonia Bialystok en sluit hij aan bij de O17 van Ajax. Faberski heeft woensdag alvast geposeerd met beleidsbepalers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar en zijn handtekening onder zijn tot 2025 lopende contract gezet.

De komst van de aanvallende middenvelder hing al langere tijd in de lucht. Zijn naam viel in januari al: Ajax volgde Faberski al een aantal jaar, maar moest wachten totdat hij zestien zou worden, werd toen duidelijk. ‘Faberski staat bekend als een creatieve aanvallende middenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan’, liet Ajax Showtime onlangs nog weten in een eerste kennismaking. ‘De relatief kleine linkspoot heeft een goede techniek en beschikt over een uitstekende dribbel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *