Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Irritatie bij Ajax over handelswijze Erik ten Hag

De kans is groot dat Antony deze week zijn toptransfer naar Manchester United zal maken. De Amsterdammers zullen overstag gaan met een bod dat de honderd miljoen euro zal aantikken. Toch kunnen ze niet deze hele som in hun zak steken.

Dat Manchester United serieus werk maakt van de komst van Antony, is de afgelopen dagen wel duidelijk geworden. Ajax laat de Braziliaans international echter niet zonder slag of stoot gaan. Een bod van tachtig miljoen euro werd vorige week door de Amsterdammers afgewezen. Maar voor ‘de juiste prijs’ is Ajax bereid om Antony toch te laten gaan, zo stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ajax moet volgens Verweij een deel van de transfersom voor Antony afstaan aan São Paulo. Het gaat om een percentage van twintig procent boven de 16 miljoen euro die Ajax in 2020 betaalde voor de komst van de Braziliaanse aanvaller. Als Antony voor 100 miljoen euro wordt verkocht aan Manchester United, dan houdt Ajax daar iets meer dan 80 miljoen euro aan over. Als Ajax akkoord was gegaan met het bod van 80 miljoen euro, dan konden de Amsterdammers zo’n 67 miljoen euro bijschrijven.

Irritatie over gedrag Ten Hag
Dat Erik ten Hag nog zo laat in de transferperiode een belangrijke speler bij Ajax lijkt weg te plukken, zorgt volgens Verweij voor irritatie in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-watcher stelt dat Ten Hag zich veel beter eerder had kunnen melden. “Dan had hij hem voor misschien wel zestig of zeventig miljoen euro gekregen, dat vind ik verbazingwekkend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *