Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Wedden op voetbal in opkomst

Online wedden op voetbaluitslagen is steeds meer in opkomst. Voetbal is al jarenlang een populaire sport om op te wedden. Het is dan ook één van de meest gespeelde sporten ter wereld. Aan voetbal valt veel te verdienen. Voor de clubs, de profspelers, de adverteerders en ook voor spelers die inzetten op het verloop of de uitslag van de wedstrijd. In Azië worden er zelfs miljoenen tot miljarden euro’s geïnvesteerd in westerse voetbalclubs. In de sector gaat dan ook miljarden om. Ook het wedden op voetbal is hard terrein aan het winnen binnen de voetbalindustrie. Dat komt vooral doordat de mogelijkheden fors zijn uitgebreid.

Meer weddenschappen

De laatste tijd zijn er steeds meer voetbalclubs die een sponsorschap aangaan met grote online gokbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Unibet die onlangs de sponsor van Ajax werd. Het is niet ongebruikelijk dat voetbalclubs een online gokbedrijf kiezen als sponsor. Dat mag de komende jaren nog. Pas in 2025 legt het kabinet het sponsoren van voetbalclubs aan banden. Vanaf volgend jaar mogen er al geen evenementen meer worden gesponsord door een online gokbedrijf. Maar wedden op voetbal is booming. Dat komt vooral door de legalisering van de online gokmarkt sinds oktober 2021. Daardoor moesten de illegale aanbieders hun aanbod in Nederland staken, maar werd het mogelijk om op een betrouwbare en eerlijke manier te gokken op voetbaluitslagen.

Sportweddenschappen en veiligheid

De legalisatie van de gokmarkt heeft online gokkers meer mogelijkheden gebracht. Het is tegenwoordig volledig veilig om een sportweddenschap af te sluiten en er geld op in te zetten. Voor de legalisatie waren er illegale aanbieders die soms niet al te betrouwbaar waren. Daardoor werden spelers hoge winsten beloofd, maar kwam er soms maar weinig van terecht. De kans om opgelicht te worden was levensgroot. Die tijd is met de legalisatie inmiddels voorbij. Het is dan ook de hoofdreden dat het inzetten op voetbal zo populair geworden is. Het is mogelijk om veilig in te zetten en zeker te weten dat men niet wordt opgelicht.

Tegenwoordig zijn er alleen nog bookmakers in Nederland die een vergunning hebben gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Die autoriteit houdt ook meteen toezicht op de online gokmarkt. Spelers oplichten is daarom niet meer mogelijk. Zo is het zeker dat er alleen eerlijke weddenschappen op voetbal worden afgesloten. De Ksa houdt namelijk een oogje in het zeil er zorgt ervoor dat alles eerlijk verloopt.

Soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten weddenschappen om mee te wedden tijdens een voetbalwedstrijd. Het voorspellen van de uitslag en winst of verlies is al jaren populair. Tegenwoordig is het wedden op onderdelen van de wedstrijd in opkomst. Zo is het ook mogelijk om live te wedden en tijdens de wedstrijd nog de weddenschap te veranderen. Daarmee is het mogelijk om in te zetten op de uitslag, winst of verlies, maar bijvoorbeeld ook gecombineerde weddenschappen en hoeveel hoekschoppen er genomen worden.

In sommige andere landen kunnen online gokkers ook wedden op het aantal rode en gele kaarten. In Nederland is dat niet mogelijk, omdat het niet toegestaan is volgens de regels van de Ksa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *