Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mohamed Kudus maakt na het WK een toptransfer’

Ajax gaat Mohamed Kudus vandaag niet laten vertrekken naar de Premier League. De Amsterdammers willen hem na het WK in Qatar verpatsen.

Hij draaide een prima voorbereiding en scoorde in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV (3-5 nederlaag), maar nadien had trainer Alfred Schreuder slechts een bescheiden rol voor hem in petto. De interesse van Everton deed de Afrikaan vervolgens besluiten om verder te kijken. Vanuit Liverpool werd een bod van circa 17,5 miljoen euro op tafel gelegd.

Volgens The Independent is een vertrek van Kudus onbespreekbaar voor Ajax. De Amsterdammers willen niet nóg een speler kwijtraken in deze transferperiode, zeker niet nu de clubleiding zelf niet meer kan toeslaan voor nieuwe spelers. Daarnaast heeft Ajax alle vertrouwen dat de middenvelder na het WK in Qatar meer waard is dan het recente aanbod van Everton.

Ajax hanteerde voor Antony een soortgelijk principe, maar de uiteindelijke aanbieding van Manchester United (honderd miljoen euro) was simpelweg te hoog om af te wijzen. Dat geldt niet voor Kudus. Volgens de Britse krant krijgt de Ghanese Ajacied geen permissie, ondanks dat hij deze week een training liet schieten uit frustratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *