Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

DENNIS ZAKARIA: ‘Chelsea staakt pogingen voor Alvarez en Sangaré’

Ajax en PSV kunnen opgelucht adem halen. Chelsea staakt namelijk de strijd voor Edson Alvarez en Ibrahim Sangaré. Ze hebben nu hun pijlen gericht op de Zwitser Dennis Zakaria. Hij komt op huurbasis over van Juventus.

De Engelsen hebben een optie tot koop bedongen, meldt The Athletic. Bij Chelsea leek de paniek de afgelopen dagen toegeslagen, nadat de ploeg dinsdagavond verloor van Southampton. Daarom wilde de club in de laatste uren van de transferperiode nog toeslaan. In Nederland kreeg de club twee keer een duidelijke ‘nee’ te horen van zowel Ajax als PSV. Daarna schakelden de Londenaren vliegensvlug door.

Zakaria vertrekt na een paar maanden alweer uit Turijn. De middenvelder speelde pas sinds januari bij de Oude Dame, maar daar wist hij niet onomstreden te worden. Hij schipperde tussen bank en basis, waardoor de club niet onwelwillend stond tegenover een vertrek. Fabrizio Romano weet dat de Engelsen hem uiteindelijk voor dertig miljoen euro kunnen overnemen, waarna hij een contract voor vijf seizoenen kan tekenen op Stamford Bridge.

Juventus haalde Zakaria afgelopen winter uit Duitsland, waar hij vijf jaar onder contract stond bij Borussia Mönchengladbach. Eerder speelde de middenvelder in zijn geboorteland voor Servette en Young Boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *