Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Strijd om spitspositie wordt steeds moeilijker bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot beschikt met Danilo en Santiago Gimenez over twee scorende spitsen in zijn selectie. Probleem is dat hij er maar één van gebruikt. De keuze lijkt steeds moeilijker te worden.

“Het is prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken, en ook dat ze allebei steeds fitter worden”, vertelde Slot na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. “De oefenmeester verwacht niet dat hij het lastig gaat krijgen om te kiezen tussen het tweetal. “Je kijkt naar de fitheid van spelers, van wat ze doordeweeks laten zien en soms ook naar de tegenstander. Santiago en Danilo verschillen ook enigszins van elkaar. Ik vind dat Santiago beter is in het aannemen van ballen van achteruit, terwijl Danilo tot nu toe beter is in het inzakken richting het middenveld. Maar die kwaliteiten heeft Santi ook.”

Slot wilde in ieder geval nog niet verklappen wie er zondag tegen PSV in de spits begint. “Soms is het inderdaad ingegeven door het laten staan van een winnende ploeg, soms kijk je naar de vorm of de fitheid van een speler, en soms kijk je naar de kwaliteiten van de tegenstander. Maar mensen hoeven niet te verwachten dat we zondag met acht nieuwe spelers beginnen. Door het verloop van deze wedstrijd ben ik ervan overtuigd dat we zondag volle bak kunnen spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *