Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Kenneth Taylor heeft geen benul wat er om hem heen gebeurt’

Ajax verloor gisteren met 2-1 op bezoek bij AZ. Analist Kenneth Perez verbaasde zich over de uitspraken van Davy Klaassen na de wedstrijd. Hij constateerde dat de ploeg van trainer Alfred Schreuder niet in staat was om de pot naar zich toe te trekken.

“Verre van, zelfs. Dat zet dan ook door in jouw denkvermogen”, begint Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. “Een speler van Ajax, van een topclub, denkt over het algemeen sneller dan andere clubs in Nederland. Dat was er nu niet. Ze handelden zo traag in situaties, waarvan ik denk: hoezo heb je dat niet gezien? Kijk naar Rensch. Als je een beetje snel denkt, hoef je zo’n sliding niet te maken. En Taylor, die heeft totaal geen benul wat er om hem heen gebeurt. Dat was best een repeterend verhaal. Die oriëntatie en dat snelle handelen was een manco bij Ajax.”

Perez wijst ook naar de uitspraken van Klaassen, die constateerde dat Ajax ‘in de war’ raakte door het druk zetten van Liverpool en AZ. “Dat Klaassen zegt: als je ons goed onder druk zet, dan hebben we de oplossing niet. Dat is pijnlijk voor het zelfbewustzijn van een Ajacied”, stelt de voormalig aanvaller. “Normaal zeg je: wij kunnen elke situatie aan, zet ons maar onder druk, wij spelen ons er wel onderuit… Maar dat is dus niet het geval, volgens Klaassen. Dan gaat het toch moeizamer als je onder druk wordt gezet.”

Perez plaatst ook vraagtekens bij de keuzes van Schreuder, die voor exact dezelfde spelers koos in de duels met Liverpool en AZ. “Ik ben er verbaasd over dat Schreuder niet wat wijzigingen heeft doorgevoerd om iedereen fris te houden. Je gaat echt niet terug in kwaliteit als je hem (Klaassen, red.) in plaats van Berghuis opstelt. Je hebt meerdere posities waar je dat kunt doen. Wijndal in plaats van Blind bijvoorbeeld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *