Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax verliest na Liverpool en AZ ook van FC Utrecht

Ajax heeft vanmiddag een oefenwedstrijd verloren tegen FC Utrecht. Lorenzo Lucca scoorde namens de Amsterdammers die het duel moesten eindigen met tien man vanwege een rode kaart van Lisandro Magallan.

Ajax speelt elke interlandperiode een oefenwedstrijd tegen een Nederlandse clubs om de niet-opgeroepen spelers wedstrijdritme te geven. Owen Wijndal keerde terug van een blessure en ook Florian Grillitsch was erbij. In de voorhoede speelden Lucca en Deadline Day-versterking Lucas Ocampos.

Lucca, in de zomer overgekomen van Pisa, brak al vroeg de ban: de Italiaan volleerde een voorzet van Ar’Jany Martha overtuigend binnen. FC Utrecht knokte zich echter terug. Eerst was het Luuk Brouwers die scoorde voor de nummer negen van de Eredivisie, gevolgd door de 1-2 van Rick Meissen.

Ajax kwam in de tweede helft niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Magallán pakte bovendien rood, waardoor de Amsterdammers met tien man kwamen te staan. De Argentijn belandde in een opstootje met oud-Ajacied Amin Younes en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jannick van der Laan.

De opstelling van Ajax: Stekelenburg (Gorter), Baas, Magallán, Pierie, Wijndal, Grillitsch (Giovanni), Regeer (Warmerdam), Fitz-Jim, Ocampos, Lucca, Martha.

De opstelling van FC Utrecht: Raatsie (Nijhuis); Klaiber, Kluivert, Meissen, Warmerdam; Booth, Maeda (Reijnders), Brouwers, Van de Streek (Bozdogan); Redan, Younes (Zagre).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *