Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax smacht naar een nieuwe Marc Overmars’

Vier seizoenen op rij speelde Ajax de sterren van de hemel maar inmiddels zit de klad er in. Sinds het vertrek van technisch directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag is het kommer en kwel in Amsterdam. Analist Johan Derksen gaat in op deze kwestie.

Dat Alfred Schreuder dit seizoen veel nieuwe spelers tot zijn beschikking kreeg, zorgt er tot nu toe niet voor dat de zomeraanwinsten veel speeltijd krijgen. Brian Brobbey zit op de bank, Lucas Ocampos idem dito, Francisco Conceição maakte zijn eerste Champions League-minuten tegen Napoli en dat leidt vooral tot een groot gemis van Antony op de vleugels van Ajax.

Volgens Derksen ligt het probleem ook eerder in de organisatie dan bij het eerste elftal, zegt de analist in Vandaag Inside. “‘Het blijkt dat de rol van Marc Overmars belangrijker was dan wij dachten”, stelde De Snor.

Daar heeft Derksen bepaalde redenen voor: “Het beleid wordt nu bepaald door Huntelaar, die heeft nog nooit met dat bijltje gehakt. Dan hebben ze nog een jongen van Heerenveen (Gerry Hamstra) gehaald, die zich daar met een begroting van niks moest redden.”

Dat de druk op Schreuder onverminderd groot zal gaan worden de komende dagen, lijkt echter een feit. De oplossing hoeft dat niet te zijn, denkt Derksen. “Schreuder loopt al op de toppen van zijn tenen. Hij hoeft nog maar een wedstrijd te verliezen en dan roept de Telegraaf dat Peter Bosz moet komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *