Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Cody Gakpo is Messi, Neymar en Lewandowski de baas’

Cody Gakpo leek deze zomer te vertrekken bij PSV maar uiteindelijk koos hij er toch voor om langer te blijven. En daar zullen de Eindhovenaren niet over klagen. De Oranje-international speelt momenteel de sterren van de hemel.

Volgens Voetbal International presteert Gakpo vooral door zijn speelstijl goed. Dat heeft tot nu toe dertien treffers en tien assists als gevolg. “Het was de bekende formule waar veel keepers niet tegen bestand zijn. Vanaf de linkerflank naar binnen trekken en dan hard met rechts de bal in de verre hoek krullen. Zowel in de Europa League-wedstrijd tegen FC Zürich als in het competitieduel met SC Heerenveen was Gakpo op zijn kenmerkende manier trefzeker.”

Dat Gakpo gemakkelijk het net weet te vinden dit seizoen, is niet het meest opvallende volgens het weekblad. “De 23-jarige aanvaller van PSV heeft een ongekend hoog rendement dit seizoen. Na zestien wedstrijden in alle competities staat de teller al op dertien doelpunten en tien assists. Gakpo is daarmee de eerste speler in de grote Europese competities die in beide categorieën in de dubbele cijfers staat.”

Vooral de groei in assists is groot. “In de afgelopen twee seizoenen bereidde de Eindhovenaar negentien treffers voor in 76 optredens voor PSV. Met tien assists in deze jaargang is Gakpo al over de helft van dat aantal, terwijl hij daar exact vijftig wedstrijden minder voor nodig had.”

Daarmee is Gakpo op dit moment meer rendabel dan de grootste namen in het voetbal. “De negenvoudig international was bij in totaal 23 goals betrokken dit seizoen en is daarmee samen met doelpuntenmachine Erling Haaland de meest productieve speler uit de Europese topcompetities. Het duo blijft Neymar, Lionel Messi en Robert Lewandowski voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *