Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Peter Bosz staat voor avontuur in de Premier League’

Peter Bosz is momenteel in gesprek met het Engelse Wolverhampton Wanderers. Hier maakt het medium The Telegrapgh melding van. Hij zou tijdens gesprekken de nodige indruk hebben gemaakt op de clubleiding daar.

Bosz wordt genoemd als belangrijke kandidaat om bij Wolverhampton Wanderers de opvolger te worden van Bruno Lage. De Portugese oefenmeester werd begin deze maand ontslagen vanwege een teleurstellende seizoenstart. Sindsdien is de club op zoek naar een nieuwe trainer. Julen Lopetegui stond bovenaan het wensenlijstje, maar de Spaanse trainer ziet een dienstverband op Molineux op dit moment niet zitten. Wolves sprak ook met Rob Edwards.

Het is nog maar ruim een week geleden dat Bosz werd ontslagen bij Olympique Lyon. De 58-jarige trainer moest een reeks wedstrijden zonder zege bekopen met zijn baan. Slechts een dag na zijn ontslag werd Bosz in Duitsland in verband gebracht met het trainerschap bij VfB Stuttgart, dat op zoek is naar een opvolger van Pellegrino Matarazzo. Ajax-trainer Alfred Schreuder zou ook in beeld zijn bij de huidige nummer veertien van de Bundesliga.

Mochten de gesprekken tussen Bosz en Wolverhampton Wanderers leiden tot een samenwerking, dan gaat hij voor het eerst in Engeland aan de slag. Eerder was hij als trainer werkzaam bij AGOVV, De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *