Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘VVCS wil in gesprek met Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü’

De VVCS wil in gesprek met Feyenoord-aanvoerder Orkun Kokcu. Hij weigerde afgelopen weekend om met de regenboogband te spelen en daarom wil voorzitter Levchenko met hem hierover in gesprek. “Het is belangrijk dat we hierover blijven praten met z’n allen”, aldus Levchenko.

Volgens de voorzitter van de VVCS heeft Kökcü net zoals Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi zijn doel voorbij geschoten. “De regenboogband staat alleen voor homoacceptatie, maar OneLove is veel breder. Daar vallen alle uitsluitingen onder”, zo geeft hij aan.

“Ik hoop maar dat het bij beide spelers gewoon om een misverstand gaat. Ik ga contact met ze zoeken, ik ben benieuwd wat hun precieze beweegredenen zijn. Het is hun keuze en daar heb ik respect voor, we kunnen niemand dwingen. Maar daarmee kwetsen ze indirect ook een heel grote groep. Het doet me pijn om te zien dat deze actie volledig foutief wordt geïnterpreteerd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *