Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong blijft maar indruk maken in Spanje’

FC Barcelona won gisteren met Frenkie de Jong in de basis met 4-0 van Bilbao. En de middenvelder zette weer een puike prestatie neer. De Spaanse pers is dan ook lovend over het spel van de Oranje-international.

De Jong is niet meer weg te denken uit de basisploeg van Barça, zo constateert Mundo Deportivo. Xavi had de dag ervoor al ‘gezegd dat er mensen waren die continuïteit verdienden en het was duidelijk dat, na Villarreal, één van hen de Nederlander was’, schrijft de krant. ‘Zonder zo’n superlatief niveau te bereiken, werd hij gezien als een veelbelovende uitblinker.’ De Jong kreeg een 7 als eindcijfer.

Ook SPORT beoordeelde de middenvelder met een 7. ‘Bijna parallel spelend met Busquets zag hij de openingen om zijn ruimte te vinden en naar voren te gaan om overwicht te creëren’, aldus de krant. De Jong vormde samen met Busquets een blok op het middenveld.

Volgens Marca staat De Jong eindelijk op de plek waar hij hoort te staan. ‘De Nederlander heeft zijn innerlijke positie teruggevonden, waar hij meer deelneemt aan de aanval en diepte brengt in het spel van Barça. Ook was hij als de longen van het team. Hij dook op tussen de verdedigers, achter de aanvallers. Vrijheid doet hem duidelijk goed.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *