Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Ajax-routinier: ‘Kritiek op mijn spel deed me niets’

Dusan Tadic kent niet de beste periode in zijn spelersloopbaan en krijgt de laatste tijd te maken met fikse kritiek. Toch doet het de aanvoerder van Ajax niets. “Als mensen met argumenten praten, prima. Maar als ze praten om er een show van te maken, zelfs als ik niet speel, trek ik het slecht”, aldus Tadic.

De Serviër gaat verder: “Als ervaren captain richt de kritiek zich vaak eerst op mij, maar je moet daarin dingen meewegen. Bijvoorbeeld dat ik van spits, naar schaduwspits, naar rechts ging. Op links, waar ik de afgelopen vier jaar vooral speelde en vaak goed ook, speelde ik niet. Daar sta ik nu weer en het gaat ook weer beter.”

Tegenwoordig lijkt iedereen een mening over Tadic te moeten hebben en wordt hij gezien als the guy you love to hate. “Ik beschouw dat als groot compliment. Ajax is de beste en grootste club van Nederland en behoort tot de tien mooiste clubs van Europa”, zo geeft hij aan. “Dan willen mensen natuurlijk niet zien dat je prijzen wint. Dat zit in de natuur van de mens.

Volgens Tadic is iedereen die neutraal is tegen Ajax en willen ze Ajax zien vallen. “Dit moeten we als onze kracht zien”, zegt hij daarover. “Iedere speler speelt tegen ons de wedstrijd van zijn leven. Ze willen mij en Ajax allemaal verslaan, omdat wij ze frustreren met titels. Dat is normaal en wij moeten ze blijven frustreren. Die uitdaging wordt steeds groter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *