Voetbalvisie

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Sporting Portugal gaat zich melden voor Ronaldo’

Het Portugese Sporting Portugal wil Cristiano Ronaldo verlossen van Manchester United. Manager Erik ten Hag wil hem liever niet kwijt maar door zijn gedrag lijkt er wel ruimte voor te zijn. Daar hoopt de club in januari van te profiteren.

De topclub, waar Ronaldo zijn eerste stappen in het betaalde voetbal zette, zit al langer achter de handtekening van de vedette aan. Het lag al in de lijn der verwachting dat Sporting Ronaldo transfervrij wilde binnen hengelen, maar er zit mogelijk meer in het vat.

De Portugezen zouden in januari de onderhandelingen met Manchester United willen openen om een snellere terugkeer te bespreken. Volgens Engelse media zou dat plan nog wel eens kunnen slagen: Ronaldo lijkt moeite te hebben met zijn rol op het tweede plan en zorgde onder andere tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur voor onrust.

Cristiano Ronaldo
In plaats van het laatste fluitsignaal af te wachten, dook Ronaldo de catacombe al in. Daarvoor werd hij uit de selectie gezet door Ten Hag, maar keerde de 37-jarige vedette ook weer terug.

Engelse media schrijven dat Ten Hag het laatste woord zal hebben in het vertrek van Ronaldo. De Nederlandse manager zou eerder al hebben laten blijken dat hij onder de indruk was van de manier waarop het bestuur met de druk van Ronaldo om ging afgelopen zomer.

De Portugees zou achter de schermen invloed hebben uitgeoefend op het aankoopbeleid van de club, iets waar de -leiding niet gevoelig voor bleek. Wanneer Ronaldo voor meer onrust zorgt de komende weken, zou een snel vertrek zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren en kan Sporting de knock-out van de Champions League mogelijk mét Ronaldo in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *